Sie sind hier:   Startseite > Projekte > Dansklærer overrasker 1 klasses elever

Deutsche Schule Lügumkloster

Seitenanfang
Seite
Menü

Dansklærer overrasker kommende 1 klasses elever med personligt brev, inden skolestart

Kendt for sin omsorg, overskud og kreative tilgang til eleverne, valgte dansklæreren en anderledes måde, at møde sine nye 1 klasses elever på inden skolestart mandag den 7 august.

1 klasses skolestart

Kort før skolestart sendte klasselæreren i kommende 1 klasse, dem hver især en personlig hilsen. Men dette var ikke det eneste hun gjorde. I brevet havde hun medsendt små ting, som hver især havde en symbolik. Hver ting repræsenterede en styrke el noget, som hun specilet fremhævede hos den enkelte elev.

Dette skulle motivere og lade de nye elever mærke, at vi var der for dem, vi tænkte på dem og vi ville bane vej for nye læring hos dem hver især. De skal mærke af vi vil dem og nyder at omgås dem hver dag.

I brevet stod der bl.a ”Du får et viskelæder, fordi alle begår fejl. Det er af vores fejl vi lærer og udvikler os. Vidste I allerede alt, behøvede I ikke at starte i skolen.” Klistermærket får du, for at vise at vi holder sammen i klassen. Vi er et hold, som skal arbejde sammen og vinder med samarbejde. Du får også en puslespilsbrik, for at vise, hvor godt vi alle passer sammen, at alle er forskellige og at alle behøves, for at vi er bedst.

Bogmærket fortæller, at der altid er en plads til dig her i klassen. Denne plads er der, lige meget hvordan du har det den dag.

Brevet fra dansklæreren sluttes af med:
Til sidst sender jeg dig en stjerne. Den får du, som du sikkert forstår, fordi den symboliserer DIG! For mig er du en stjerne, der vil vise sig klarere og lysere for hver dag, der går. Jeg ved du gør dit bedste og mere forlanger jeg ikke af dig. For mig er du en ener og er helt speciel.

Jeg håber du glæder dig ligesom jeg, til at hilse på dig, når skolen starter igen.

Sådan runnede klasselæreren brevet af.

Selv siger hun, at læring ikke alt, men overskudet og viljen til den enkelte, skal øge elevernes motivation for læring og lyst til læring.

Motivation er en af de vigtigste drivkrafter for læring, og når man arbejder aktivt med at øge elevernes motivation, så virker det samtidig forebyggende over for adfærds og læringsproblemer.

Derfor lader jeg dem også mærke, at jeg er der, uanset hvor svært det faglige kan være.
Derfor er det også vigtigt for mig, at opretholde en varm og støttende relation til eleverne, så de mærker min positive tilgang til dem.

Vi klare det sammen og derfor valgte jeg at skrive brevet til dem hver især.

« vorige Seite Seitenanfang nächste Seite »
Seitenanfang
Seite
Menü
Seitenanfang
Seite
Menü

Deutsche Schule Lügumkloster - Ringgade 1a - DK-6240 Lügumkloster - Tel.: +45 74 74 37 21 - So findet Ihr uns
Den tyske skole Løgumkloster - Ringgade 1a - DK-6240 Løgumkloster - Tel.: +45 74 74 37 21 - info@dsluegumkloster.dk
Webdesign Alexander Willbränder | Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login