Sie sind hier:   Startseite > Projekter > Emneuge grænser - 1. verdenskrig

Deutsche Schule Lügumkloster

Seitenanfang
Seite
Menü

Emneuge grænser - 1. verdenskrig

  Seite auf deutsch Seite auf deutsch
Emneuge om at overskride grænser og 1. verdenskrig
Eleverne fra Deutsche Schule Lügumkloster har haft en meget spændende emneuge.

De yngre elever op til og med 4. klasse har i forbindelse med naturvidenskabsugen beskæftiget sig med ”grænser” på forskellig måde. Emneugen har omfattet personlige grænser og hvordan disse kan overskrides. I mandags gik man nærmere ind på mobning og også den personlige grænse, ved om man turde spise en melorm eller ikke. Politiassistent, Jens Farsinsen, kom forbi og fortalte om kriminelle grænser. Afsluttende var højdepunktet, at eleverne fik lov til at sidde i politibilen og afprøve sirenen.

I tirsdags gik turen til diget, hvor regnvejret blev trodset og naturvejleder, Hans Tonnesen viste og fortalte om grænser i naturen. Dagen efter besøgte eleverne Odense Zoo, hvor personlige grænser i forhold til dyr stod på programmet. Eleverne fik en rigtig spændende føring, hvor de blev lukket ind i løveburet. De stod i sikker afstand, men dog meget tæt på de sultne løver, så selv lærerne var lidt betænkelige ved situationen. Der blev rørt ved meget store kakerlakker og øgler, så også her blev de personlige grænser rigtig afprøvet. Torsdagen blev brugt til at se på børns rettigheder med udgangspunkt i Red Barnets materialer og om fredagen blev ugens mange indtryk omsat til et kunstnerisk projekt.

5. til 7. klasse havde udsøgt sig emnet den 1. verdenskrig. Et meget aktuelt emne, når man ser på, at vi den 11.november i år fejrer 100 året, for krigens afslutning. Emnet blev meget godt belyst fra alle sider. Der blev givet et oplæg om, hvorfor det kom til krig i 1914. Ellen Blume og Marion Mikkelsen Ohlsen besøgte gruppen og fortalte på en meget levende måde omkring deres bedstefædre, der begge havde været med i krigen. De havde også mange effekter med, der blev vist rundt og bagefter var eleverne meget interesserede i at spørge. I løbet af ugen, var eleverne også ved krigsgravene og i historisk arkiv. Vagn Lauritzen og Allan Honoré fortalte både på stedet og bagefter i arkivet om krigsfangelejren i Løgumkloster. Der blev kigget på modeller af lejren, gamle pengesedler og feltpostkort fra den tid. Eleverne fik også at vide, hvordan man via internettet kan søge familiemedlemmer i kirkebøger og personregisteret. De var således godt påklædt til den næste opgave, der ventede dem. De havde på forhånd opsøgt deres bedsteforældre og spurgt dem til deres oldeforældres deltagelse i krigen. Mange af dem havde fået både fortællinger og billeder med til skolen, hvor informationerne er blevet omsat til en plakat. Afsluttende blev emnet krig – fred bearbejdet. Hver elev har skrevet et digt om krig og et om fred. Disse digte er blevet indbygget i et kunstværk, der sammen med plakaten bliver udstillet i forbindelse med festlighederne den 11. november i glasgangen i Løgumkloster Kirke.

For begge grupper har ugen været rigtig givende, sjov og spændende.

« vorige Seite Seitenanfang nächste Seite »
Seitenanfang
Seite
Menü
Startseite Druckansicht Kontakt-Formular Inhaltsverzeichnis

Deutsche Schule Lügumkloster
Deutsche Schule Lügumkloster
Ringgade 1a - DK-6240 Lügumkloster
Den tyske skole Løgumkloster
Ringgade 1a - DK-6240 Løgumkloster
Tel.: +45 74 74 37 21
info@dsluegumkloster.dk
So findet Ihr uns

Deutscher Schul- und Sprachverein für Nordschleswig

 
Seitenanfang
Seite
Menü

Deutsche Schule Lügumkloster - Ringgade 1a - DK-6240 Lügumkloster - Tel.: +45 74 74 37 21 - So findet Ihr uns
Den tyske skole Løgumkloster - Ringgade 1a - DK-6240 Løgumkloster - Tel.: +45 74 74 37 21 - info@dsluegumkloster.dk
Webdesign Alexander Willbränder | Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login