Skolen

Læring er sjovt for os

Seite auf deutsch Seite auf deutsch

Den tyske Skole i Løgumkloster er én af de 14 skoler der hører til det tyske mindretal i Nordslesvig i Danmark. Eleverne her kommer fra Tønder Kommune. De bliver opdraget til et liv i grænselandet, til åbenhed og tolerance. Herved benytter skolen sig af tidssvarende pædagogiske arbejdsmetoder.

Der bliver lagt vægt på tæt kontakt til forældrene, på medansvar og på egen initiativ fra børnene og forældrene. Det sjove ved at lære står forrest. Hertil hører også meget bevægelse, naturoplevelser und kreativt arbejde. Der bliver lagt vægt på formidling af begge sprog tysk og dansk på modersmåls niveau. Dansk- og tyskundervisningen starter fra begyndelsen af 0. klasse. Engelskundervisningen sætter vi i ind i 3. eller 4. klasse og har i slutningen af niende klasse indhentet den normale Engelskundervisning, der gives i folkeskolen. Som ny pædagogiske arbejdsmetode har vi indført daglig læsetid.

Eleverne har hver morgen i cirka 20 minutter deres daglige læsetid. Der bliver både læst tyske og danske tekste og også forskellige tekstarter. Fordelt over året bliver der målrettet sigtet efter forskellige metoder og strategier, som bliver valgt og gennemført, for at kunne undersøge læsefremskridtet bedre.

Som skole fra det tyske mindretal i Nordslesvig retter vi os til hver en tid efter den gyldige læseplan, der gælder for DSSV, og mål som er forbundet hermed. (se www.dssv.dk - dokumenter).

videre til: