Sie sind hier:   Startseite > Skolen > Partnerskaber

Den tyske skole Løgumkloster

Seitenanfang
Seite
Menü

Partnerskaber

Partnerskab med Grundschule Föhr-Ost

Seite auf deutsch Seite auf deutsch

Siden mange år består der et aktivt partnerskab til grundskolen Föhr Ost i Midlum på Föhr. Eleverne besøger sig gensidigt hvert år.

Partnerschaft Föhr

Vores partnerskabsforbindelse til grundskolen Föhr – Ost findes allerede siden marts 1954. Først var det en forbindelse til den tyske skole i Norderlügum – og da denne så lukkede, overtog den tyske skole Løgumkloster dette partnerskabet.Vi besøger hinanden in den anden halvdel af skoleåret. Vores 3./4. klasse kører til Föhr und får så året efter besøg fra øen. Eleverne fra klasserne skriver breve til hinanden, før de mødes, således at de allerede kender hinanden.

Mødet med begge skoler lader sig kun gennemføre med den finansielle understøttelse fra Patenschaftsaussschuss des Schleswig-Holsteinischen Heimatbundes.

Besøg fra Partnerschulen på Föhr

3./4. klasse fra den tyske skole i Løgumkloster havde i starten af juni 2013 besøg af 3. klasse fra skolen Föhr-Ost og deres klasselærer Swea Iwersen Peters.

Eleverne fra vesterhavsøen var allerede på skolen klokken 10 og blev taget i mod af 3./4. klasse med deres klasselærer Ursula Felstermann og skolelederen Connie Meyhoff Thaysen. Derefter stod der spil på timeplanen, hvor man kunne lære hinanden at kende. Efter det kunne eleverne ret hurtigt navnene på de nye ansigter.

Et ønske af børnene fra Föhr var at være med i en dansktime. Denne undervisningstime havde eleverne fra Løgumkloster planlagt og bagefter kunne eleverne fra Föhr fint anvende de danske vendinger. Skønt var det at opdage, at nogle udtryk mindede om de frisiske. Efter en morgenmadspause gik det ind til byen, forbi den tyske børnehave og på markedspladsen, hvor der blev fortalt om byen. Efter det blev kirken og resten af klosteret besøgt. Eleverne var meget interesserede og spurgte meget ind til det hele.

Da vejret var rigtig godt, blev badetøjet pakket og turen gik til fribadet i Løgumkloster, hvor 3 meter vippen også blev brugt flittigt. Om aftenen blev der grillet og også spist udenfor. Herefter blev gaverne fra Föhr prøvet, to ”magibolde” og et regnbuebånd – prøvet. Børnene fra Föhr syntes at det største hit var skolens labyrint, hvor der flittigt blev leget gemmeleg.

Kort før sengetid kom Erik Rasmussen med sin guitar og eleverne forsamlede sig om den nye bålplads, for at lave marsh mellows og synge sammen – herunder også en dansk sang, som eleverne fra Föhr hurtig kunne synge med på.

Om fredagen gik det, efter den morgenlige sang og morgenmad, til Nolde Museet. Børnene så først blomsterhaven, før de så på Noldes billeder, især blomsterakvarellerne. Derefter forsøgte de sig som kunstnere, hvilket de syntes var rigtig sjovt. Før Föhr-Ost skolen skulle med bussen i retning Dagebüll igen, blev der spist.

Det var dejligt, at kontakten blandt eleverne fra de to skoler hurtigt blev dannet og at børn fra begge skoler legede sammen på kryds og tværs. Eleverne fra Løgumkloster glæder sig allerede til det næste skoleår, hvor de kan besøge deres nye venner på Föhr.

Lejrskole Föhr 2016
Også i dette år har vi besøg vores partnerskole på Föhr.

Klassenfahrt Föhr 2016

Her går det til billeder fra lejrskolen på Föhr 2016

 

« vorige Seite Seitenanfang nächste Seite »
Seitenanfang
Seite
Menü
Startseite Druckansicht Kontakt-Formular Inhaltsverzeichnis

Deutsche Schule Lügumkloster
Deutsche Schule Lügumkloster
Ringgade 1a - DK-6240 Lügumkloster
Den tyske skole Løgumkloster
Ringgade 1a - DK-6240 Løgumkloster
Tel.: +45 74 74 37 21
info@dsluegumkloster.dk
So findet Ihr uns

Deutscher Schul- und Sprachverein für Nordschleswig

 
Seitenanfang
Seite
Menü

Deutsche Schule Lügumkloster - Ringgade 1a - DK-6240 Lügumkloster - Tel.: +45 74 74 37 21 - So findet Ihr uns
Den tyske skole Løgumkloster - Ringgade 1a - DK-6240 Løgumkloster - Tel.: +45 74 74 37 21 - info@dsluegumkloster.dk
Webdesign Alexander Willbränder | Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login